661912974

ACPEP

L’ Associació catalana de Perruquers i Esteticistes Professionals, constituïda al gener de 1993, es una entitat sense ànim de lucre. Els objectius socials són la representació,  defensa y promoció dels interessos dels associats i fomentar la formació continuada i la qualificació professional del sector.

L’ Associació es oberta a l’ afiliació de centres de formació professional i a empresaris de salons de bellesa, perruqueria i estètica.  Actualment disposa de 17 centres ubicats arreu de Catalunya, amb més de 1900 alumnes i  12.500  professionals  en contacte directa amb mes de 270 empreses.

L’ Associació Catalana de Perruquers i Esteticistes Professionals en data 23 de Juliol de 1998 constitueix  el “Consell Pedagògic” amb la primera elecció de la executiva del mateix. Tenint com objectius principals les necessitats formatives del sector, propostes de programes, estudis de avaluació del mercat de treball, estadístiques de implantació professional, anàlisis de resultats dels alumnes formats. Convenis de col.laboració entre altres.

L’ Associació ha realitzat en el passat el projecte Euro Beauty, Programa d’ Acció Comunitària Leonardo de Vinci en matèria de formació professional del 2000 al 2006. Han estat copartícips la Confederación Nacional Empresarial de Centros de Formación y Porofesioanles de Peluquería i estética. ARMONIA ELENA HAIRDRESSING SCHOL, de Grecia, FEDERACION ASKOKE de Grecia i ARMONIA HAIR ACADEMY d’ Italia. Amb l’ objectiu de promoure la formació al llarg de tota la vida.

Els resultats d’ aquest projecte han marcat les línees d’ actuació de l’ Associació  en matèria de reciclatge professional.

Arrel del Projecta Leonardo de Vinci, l’ Associació va elaborar per consens dels centres associats un aplicatiu informàtic per instal.lar a cada Centre associat que permet el control formatiu de l’ alumnat, amb capacitat per seguir el procés formatiu de la inscripció als centres fins a l’ obtenció del diploma

L’ Associació a realitzat des de el seu inicis programes propis formatius segons les necessitats del sector  amb l atorgaments de diferents diplomes/certificats acreditatius com Institut Català de Noves Professions, Del Consorci per la Formació Continua de Catalunya i a participat a partir de la Confederación Nacional  Empresarial de Centros de Formación y Profesionales de Peluqueria i Estètica en la confecció del programes de qualificació professional elaborats per l’ INCUAL.

L’ Associació  elabora plans d’ ajuda de beques d’ estudis i inserció laboral a través de la borsa de treball pròpia.

Els alumnes provinents de les escoles associades disposen de una Certificació segons la formació obtinguda i un carnet gremial per reconeixement professional.

L’ ACPEP està integrada  dintra de la FOECID

FOECID i ACPEP estan associades a la PIMEC .El domicili fiscal i social de les dues Organitzacions es c/ Viladomat 174  5ª planta 08015 Barcelona.

 

acpep@acpep.cat

ACPEPLogo FOECID PIMECGeneral LOGO